След изслушването в парламента на службите не стана ясно кой и

...
След изслушването в парламента на службите не стана ясно кой и
Коментари Харесай

Петър Чобанов: Още не е ясно кой, кога и как е решил за изгонването на руските дипломати

" След чуването в Народното събрание на службите не стана ясно кой и по кое време тъкмо е взел решение за отзоваването на съветските дипломати ". Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от Движение за права и свободи Петър Чобанов.

Не е ясно и как е взето това решение за експулсирането на 70 дипломати, които с техните фамилии са общо към 200 души, посочи някогашният финансов министър в кабинета " Орешарски ".

Припомняме, по-рано някогашният външен министър и някогашен дипломат на България в Турция Надежда Нейнски увери, че откакто е имало съвещание на Съвета по сигурността към Министерски съвет, значи и икономическият министър (Корнелия Нинова - б.р.) е била осведомена.

" Защо не е разисквано с груповия орган - Министерския съвет, даже на закрито съвещание, секретно. Конкретното решение в съответния миг да се случи - това не е разисквано. Защо президентът не е известен лично какво има намерение министър-председателят да направи. Не получихме отговор - действителен, автентичен, безапелационен. Защо не е известена прокуратурата. Ако има опасност за националната сигурност, това решение е обосновано. Никой не ни даде съответен отговор дали има данни за шпионаж ", посочи Петър Чобанов.

Той е безапелационен, че продължава неналичието на разговор сред институциите.

Относно продължаването разискване на второ четене на актуализацията на Бюджет 2022 година Чобанов счита, че държавното управление харчи напразно.

" На практика пренаписахме бюджета в бюджетна комисия, рационално е изработен баланс, въз основата на разговор. Бюджетът, който се предлага, няма фокус. Правителството харчи напразно. Не имаме вяра сега, че тези хора са способни в този парламент и в този състав да излъчат кабинет, който да е потребен за страната, ръководещите не търсят диалог с нас ", добави Чобанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР